Wij zoeken nieuwe collega’s

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continue nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Elspeet kan nieuwe mensen gebruiken.

Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan op maandagavond 2 oktober naar de informatieavond bij de brandweerkazerne aan de Vierhouterweg 22a in Elspeet.  Je wordt vanaf 19.30 uur ontvangen. Vervolgens is er een korte introductie en is er alle tijd om al je vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen. De brandweer in Elspeet zoekt met name mensen die overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan ben je zeer zeker ook van harte welkom!


Vergoeding

Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.


De vrijwilligers van brandweer Elspeet combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig!

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.


Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Elspeet woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.


Kom naar de inloopavond

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op maandagavond 2 oktober om 19.30 uur naar de brandweerkazerne aan de Vierhouterweg 22a  in Elspeet. Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst  en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden.

Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de informatieavond te komen. Neem dan ook contact op via a.vanasselt@vnog.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.